22 Jul
Am gasit recent infograful asta despre Perspectivele Generatiei Digitale si daca ma uit rapid la prima parte, cea pe fond bleumarin, inteleg asa: 35,4%  dintre [...]

Am gasit recent infograful asta despre Perspectivele Generatiei Digitale si daca ma uit rapid la prima parte, cea pe fond bleumarin, inteleg asa:

  • 35,4%  dintre tinerii romani vor sa fie antreprenori. Ce inseamna asta? Ca va fi din ce in ce mai dificil pentru angajatori sa gaseasca tineri calificati pe care sa-i angajeze si sa-i pastreze in companie.  Daca luam in calcul ca din restul 65% o mare parte vor sa plece in strainatate, iar dintre acestia majoritatea au studii superioare, optiunile de angajare a firmelor se ingusteaza.
  • 14,1% fac performanta intr-un job creativ, unde exista mai putine reguli si multa inovatie. Asta inseamna ca e nevoie ca din ce in ce mai multe joburi sa includa si aspecte creative in mod constant, nu doar din cand in cand, pentru ca angajatii respectivi sa dea randament si sa ramana in companie.
  • 15,2% se hranesc din interactiunea cu ceilalti si vor fi din ce in ce mai demotivati daca trebuie sa-si faca treaba izolati, intr-un cubicul sau la un birou unde, chiar daca sunt in open space, jobul lor implica in principal munca individuala pe calculator.

Asta inseamna deja peste 66% dintre tineri cauta un mediu de lucru diferit de cel cu care erau obisnuiti parintii lor. Si tot spre deosebire de parintii lor, majoritatea tinerilor sunt mult mai mobili. Asta inseamna ca vor ramane intr-o companie atat timp cat se simt bine acolo, indiferent ce inseamna asta pentru ei: activitati creative, spririt antreprenorial, socializare, etc. Povestim data viitoare despre ce mai spune infograficul.

 

Voi ce parere aveti? Ce conteaza pentru voi la locul de munca? Si ce  companii cunoasteti care ofera asta?

 

 

infografic-samsung

1 Comments

  • Si tot spre deosebire de parintii lor, majoritatea tinerilor sunt mult mai mobili. Asta inseamna ca vor ramane intr-o companie atat timp cat se simt bine acolo, indiferent ce inseamna asta pentru ei: activitati creative, spririt antreprenorial, socializare, etc. Asta este unul dintre cele mai bune lucruri care se intampla generatiei noastre. Nu mai traim in vremuri in care angajatorul face ce vrea cu noi, iar asta il obliga sa-si schimbe strategia in bine. Daca nu, la revedere! Ar fi fost culmea sa traim in aceleasi vremuri precum parintii nostri, dpdv munca.

    Reply
    • Scris de Ioana
    • October 23, 2017 at 8:52 am

Lasa un raspuns 

Caută

Cele mai comentate

Ne găsești și aici

guidecademy