Carte-cropped

 

Si acolo ce-o sa faci?

Ghidul tau pentru joburi, burse & studii in strainatate

Proiectul Guidecademy a câștigat în 2015 Premiul pentru Antreprenoriat la Gala Camerei de Comerț Franceze în România, evenimentul anual în cadrul căruia Camera premiază proiectele care se remarcă prin inovație, responsabilitate socială și antreprenoriat. Mai multe despre eveniment aici.

1

Pentru fragmente din Ghidul tău de studii, burse și joburi în străinatate, precum şi pentru alte informaţii interesante te invit să ni te alături pe pagina de Facebook

Aici poți găsi informații despre fiecare capitol al cărții

Dă click pe oricare dintre capitole pentru a vedea sumarul

c1

Capitolul 1 te ghidează către un răspuns onest la întrebarea “faci ceea ce ţi se potiveste sau nu?” E întrebarea-cheie pe care e structurat întregul Ghid – întrebare la care doar tu ştii răspunsul. Capitolul vorbeşte în detaliu atât despre despre avantajele cât şi despre încercările traiului în străinătate şi despre modul în care poţi trece cu bine peste acestea din urmă. Anexa capitolului include informaţii practice despre tot ceea ce trebuie să ştii pentru a te stabili în câteva dintre ţările ce găzduiesc în prezent  cei mai mulţi expaţi.

cap2bw

Capitolul 2 te ajută să afli ce îţi place să faci şi cum să aduci asta în prim-plan în viaţa ta. În fond, ai câteva zeci de ani de muncă în faţă, aşa că ar fi bine să îi petreci în mod plăcut. Alegerea e în mâinile tale! Dacă descoperi că faci deja ceea ce îţi place, cu atât mai bine! Ai încă o confirmare că eşti pe drumul cel bun. Dacă nu, ia taurul de coarne şi găseşte ceea ce ţi se potiveste urmând paşii explicaţi în acest capitol.

cap3bw

Capitolul 3 vorbeşte despre traiul peste hotare. Pe lângă mostrele de viaţă din diverse ţări, capitolul include cinci indicatori (obiectivi) pe care te poţi baza în alegerea ţării care ţi se potiveste. Poţi verifică aceşti indicatori pentru aproximativ 70 de ţări de pe Glob, consultând sursele de informare din acest capitol. În încheiere, capitolul prezintă două clasamente pe baza cărora poţi aprecia care sunt ţările în care găseşti cei mai fericiţi locuitori de pe Glob şi in care ti-ar plăcea poate să locuieşti.

cap4bw

Capitolul 4 îţi arată cum poţi impresiona recrutorul fără cale de întoarcere. Fie că este vorba de o slujba, de un internship sau de un program de studii, sfaturile din acest capitol te îndrumă cum să redactezi o scrisoare de motivaţie, un CV sau un portofoliu care să-i strige recrutorului “Alege-mă pe mine!” Capitolul include şi o secţiune dedicată scrisorilor de recomandare, cu sfaturi atât pentru cei care cer scrisoarea cât şi pentru cei care o redactează. În plus, vei găsi informaţii privind foaia matricolă şi sistemele de notare din diverse ţări. Capitolul include numeroase exemple (căci teoria o ştim, practica ne omoară!) iar Anexa capitolului aduce în plus mostre de astfel de documente redactate de către tineri care studiazacu bursă la universităţi de top sau care lucrează la companii prestigioase din toată lumea.

cap5bw

Capitolul 5 vorbeşte despre interviu şi trece în revistă factorii care te vor ajută să primeşti scrisoarea de accept de la universitate sau angajator. Vei afla despre câteva tactici de negociere a salariului (da, e posibil să negociezi chiar şi în vreme de criză!) precum şi câteva întrebări-capcană de la interviu şi răspunsuri posibile care te pun în cea mai bună lumina în faţa recrutorului. Nu în ultimul rând, capitolul include o listă de întrebări pe care le poţi pune la interviu, pentru a-i arăta recrutorului că eşti cu adevărat interesat să studiezi sau să te angajezi acolo.

cap6bw

Capitolul 6 vorbeşte despre organizarea studiilor în străinătate, despre diferitele titluri academice pe care le poţi obţine şi despre testele (standardizate) pe care va trebui să le dai dacă vrei să înveţi la o universitate prestigioasă.

cap7bw

Capitolul 7 include mărturii ale unor tineri străini şi români care studiază sau lucrează în străinătate la vârf. Vei avea surpriza să găseşti multe noutăţi dar şi confirmări ale informaţiilor din capitolele anterioare.

anexebs

Pe lângă acestea, Anexele includ informaţii privind echivalarea studiilor din străinătate în România, o lista a temelor de esee şi scrisori de motivaţie cerute anul acesta la admitere de către câteva din universităţile de top din lume. În plus, toţi cei care cumpără Ghidul au acces gratuit pe site-ul Guidecademy.com la baza de date cu burse şi oferte de job-uri din toată lumea.

guidecademy