-
Cartea Dianei este un ghid util adresat celor care se pregătesc să facă pasul „întâlnirii” cu străinătatea. Scris într-un stil foarte personal, direct și accesibil, ghidul conține informații și îndrumări desprinse din experiența nemijlocită a autoarei cu oameni și locuri de peste hotare. Reconfortante sunt nu numai tonul pozitiv al cărții și mesajele încurajatoare ce se desprind de-a lungul lecturii, ci și poveștile inedite ale altor tineri care „au făcut deja cunoștință” cu străinătatea. Un efort lăudabil pe care Liga Studenților Români din Străinătate îl susține cu toată deschiderea.
LSRS,Liga Studenților Români din Străinătate -
Cuprinsul e suficient pentru a dovedi munca titanică pe care Diana a depus-o în crearea acestui ghid. Încântarea mi-a crescut pe măsură ce am început să citesc, dându-mi seama că nu e o muncă strict cantitativă, ci mai ales calitativă. Exprimarea caldă, grija pentru aspectele personale, nu doar tehnice, numeroasele exemple de oameni şi scrieri, precum şi sufletul pe care se simte că Diana l-a pus între coperţi face din această carte nu doar un ghid practic deosebit de util, dar şi o lectură foarte plăcută. O carte pe care mi-aş fi dorit cu siguranţă să o citesc la momentul când luam decizia de a pleca la studii în străinătate.
Iunia Pasca,autor "Prin lume, Spre mine. Un jurnal al devenirii" -
Acest ghid e un instrument mai mult decât util pentru cei interesaţi de o experienţă profesională în străinătate. Fără a sacrifica idealismul explorării, cartea are în vedere concretul. Găseşti în ea tot ce ai nevoie pentru o orientare de prima mână în afară. Ai în faţă o cale spre succes! Trecând eu însumi prin etapele menţionate în carte, mă bucur că aceasta a apărut pe piaţa din România, răspunzând unei nevoi reale de informare. Cei care îşi doresc să găsească drumul cel mai scurt – dar bine bătătorit – spre o carieră sau studii în străinătate, au acum un ghid bine pus la punct. Abordarea Dianei e cu atât mai utilă cu cât nu vorbeşte de un El Dorado străin, ci prezintă atât avantaje cât şi obstacole – totul axat pe soluţii – lucru important pentru realism şi managementul aşteptărilor. În plus, Ghidul aminteşte că experienţa în străinătate nu înseamnă doar migraţia creierelor ci şi posibila lor reîntoarcere, odată perfecţionate. Opţiunea aparţine fiecăruia dintre noi!
Radu Magdin,Smart Link Communication -
Ghidul trece cu mult peste aspectele practice ale deciziei de a pleca în afară, abordând cu sinceritate şi dimensiunea umană a acesteia. Cum te vei simţi acolo? Cu cine-ţi vei petrece timpul liber? Şi acolo ce-o să faci? Vei deschide cartea gândindu-te că vei găsi firimiturile lui Hansel şi Gretel spre un viitor mai bun. Vei începe să citeşti şi, ca şi mine, nu te vei opri până nu ajungi la ultima pagină. Între început şi sfârşit vei experimenta bucuria de-a avea un Ghid, un mentor, de când te hotărăşti ce vrei să faci, până ajungi la destinaţie şi chiar şi după aceea. Pe de-o parte vei găsi paşi concreţi, explicaţii şi instrumente de care ai nevoie că să ajungi unde ţi-ai propus, iar pe de alta vei găsi exemple, sfaturi şi poveşti ale unor oameni care au reuşit la vârf, pe care o să să le citeşti ca pe basme.
Ioana Dobre,AIESEC Bucureşti -
Iată o îndrumare pragmatică, la prima mâna, necosmetizată, pe un subiect care frământă din ce în ce mai mulţi tineri. Pentru ei toţi, acest ghid e o lectură necesară. Doi cititori pe care am să-i îndrept spre experienţele şi gândurile Dianei sunt chiar băieţii mei, elevi de liceu. Una dintre cele mai importante decizii în viaţă are nevoie de aşa un sprijin, iar Diana merită toată aprecierea pentru efortul de a-l fi oferit.
Cosmin Alexandru,Wanted Transformation Consultancy -
Mă bucur să regăsesc aici poveştile de succes ale foştilor studenţi ERASMUS. Sunt sigură că mulţi dintre aceştia privesc studiile în străinătate ca pe o etapă de maturizare necesară în parcursul academic. Din acest motiv, găsesc utile îndrumările oferite de Diana, atât pentru studenţi, cât şi pentru profesori, oferindu-le o imagine de ansamblu asupra experienţei internaţionale.
Laura A Popa ,Ambasador Erasmus+ la Comisia Europeană şi Studentul Erasmus cu numărul 2 milioane -
“Si-acolo ce-o sa faci?” este invariabila intrebare adresata celor care se incumeta sa se stabileasca in alta tara. Aceasta carte o transforma pe Diana Ursachi in cel mai bun prieten si sfetnic al celor care vor sa incerce marea cu degetul in strainatate. Nadejdea mea este ca cei care pleaca se vor si intoarce, pentru ca, asa cum spunea Noica, “aici totul e de facut!” iar ei sunt, intr-un fel, Noii Pasoptisti care vor transforma Romania intr-o tara in care chiar merita sa traiesti.”
Sandra Pralong,coordonator "De ce m-am intors in Romania", Polirom, 2010
-
Abordarea practică a Dianei, precum şi multitudinea de exemple şi surse de informare fac din acest Ghid un îndrumar foarte util şi accesibil celor interesaţi să studieze sau să-şi clădească o carieră în străinătate. În plus, Ghidul completează foarte bine iniţiativele GRASP de informare a tineriilor în aceste domenii în care exemplul personal e cel mai bun garant al recomandărilor si sfaturilor propuse.
Radu Tătucu,Co-Fondator şi Preşedinte GRASP